2012. augusztus 31., péntek

2012.08.30. csütörtök

ZHNWU

A: Húzódzkodás: 30kg - 6x1

B: Haskerék térden: 2x15

B: Fegyenc II. nyakedzés: gyakorlás

Ennyi volt csak. Lassan nekiállok majd a többi feladatnak is, mert a kezem azt mondja, hogy OK.

A húzódzkodás legalább szépen alakulgat. Amíg haladok, és folyamatosan tudom emelgetni a súlyt, addig nem mérek max-ot. Persze a régi PR azért még odébb van...

4 megjegyzés:

  1. hali

    köszi a segítséget...hát tényleg májerok vagytok az excelben is...:D...
    csak ,hogy jol értem-e 2 kérdés...
    1 hét 1 nap :2x5i MP 16kg ,6x1 Pu 18kg, 3x3 P 12 kg
    2 hét 1nap:2x5 MP 18kg,6x1 PU 20kg , 3x3 P 14 kg?
    ha jol értelmeztem akkor igy van...msot értem haza 10 orát utaztunk 5 helyett...lehet hnap egyértelmübb lesz csak már kész vagyok:)
    és a 2. héten a 6x1 es gyakorlatokon szoktad tesztelni az 1 Rm- et?

    Még egyszer köszi!
    üdv kami

    VálaszTörlés
  2. Hi,
    első kérdés pipálva, vagyis pontosan így gondoltam. Viszont a lényeg ugye, hogy ne bukásig, szóval ha az első hét szenvedve ment, akkor a felmérésig ne emeld a súlyokat. Aztán majd felmérés után (amikor persze rekordot döntöttél ;-) ), akkor az új 1RM-hez leszámolod a százalékokat.

    2. kérdés: ezt a dolgot talán a legutolsó 40napos programomnál osztottam be jól... (tavaly nov-dec, január) Szerintem vhogy kb úgy jön ki, hogy lemegy a 4nap edzés kétszer (egyik héten kisebb, másik héten nagyobb súlyokkal), aztán a harmadik 4nap 6x1-es napjain mérek fel (értelemszerűen csak az adott gyakorlatot mérem fel, és nem mindhárom gyaksit egy napon) Ennek kb-ra kell működni. Volt, hogy qrva jó erőben voltam, és két napot felcseréltem, hogy felmérhessem mi a pálya.
    (az uccsó 40napomat próbáld esetleg lekoppintani, de mondom nagyjából kell működnie. Péter csak annyit írt, hogy kéthetente érdemes felmérni, de azt nem írta, hogy a 6x1-es napon vagy mikor. Csak azt írta tényleg, hogy kéthetente)

    VálaszTörlés
  3. Hi

    felmerült még egy kérdés:)
    vannak soroztok amiknek az utolso 1-2 ismétlése nagyon nehézkesen megy sőt talán bukás is lenne...de a bukás elött megálltam 1 ismétléssel...
    Szóval...ugy gondoltam ezt a "könnyebb" hetet még jövö héten is lenyomom...
    ,de sorozatoknak mennyire kéne nehéznek lennie? szoval nálam ugy van ahogy közeledek a bukáshoz az utolso jo gyakorlatom 2x annyi ideig tart, és elég gáz:) már ezt sem kéne megcsinálni nem? mert sztem az idegrendszert sokkolja ez is:)(és igy már nem könnyü erő)
    vagy?

    köszi a véleményt:)
    kami

    VálaszTörlés
  4. Hát, talán vhol a kettő között kéne lenni... vagyis nem is túl lájtos, nem is bukás.
    Azt jól tetted, hogy megálltál.

    Ha visszagondolok, akkor néha én is belecsúszok ilyenbe, de aztán azzal vígasztalom magam, hogy a bukás az, amikor nem vagy képes még egy ismétlésre. Amikor én szenvedtem az uccsó ismétléssel, akkor mindig azt mondtam magamnak, ami így is volt, hogy egy csúnya nagyon szenvedős ismétlés még ment volna.

    Volt olyan szakasz nálam is, hogy a több ismétléses napokon nem emeltem, még ha javítottam is a felméréskor az 1RM-en. Tehát maradt az előző 1RM 2x5, 3x3as súlya.
    Ebből csak azt akartam kivakerni, hogy sanszos, hogy így az elején, ha a második hetet is ugyanazokkal a súlyokkal nyomod, akkor többet használ, mintha emelnél.
    Az eredeti programban úgyis úgy van megadva, hogy 50-60, 70-75, stb %, tehát csak egy intervallum van megadva, és nem kőbevésve, hogy márpedig emelni kell.
    Nekem ez az emelős verzió bejött, de a legelején szerintem én sem emeltem.

    Érzésre csináld... és jól érzed, hogy ha kemény a súly, és túl szenvedős, akkor nem kell előrelépni. Jelez a test vagy mi ;-)

    VálaszTörlés