2012. október 29., hétfő

Ma nem volt annyi energiám, de azért lementem mozogni....

A: Elemelés: 5-5-5-5-5-3 / 100kg-110kg-115kg-120kg-125kg-130kg

B: Amerikai swing: 4x15 / 30" pihi

C: RKC swing: 6x15 / 30" pihi

D: Plank 3x1' / 30" pihi

E: Gladiator Press: 3x12-12

Mára Cindy volt betervezve, de a kipping bemelegítésénél érzetem a vállam, úgyhogy inkább swingeltem helyette.
A héten szerettem volna csinálni egy elemeléses metcont, de mivel ennyire gyatrán megy lehet hogy még hanyagolom vagy visszaveszek belőle, bár ezt nem szívesen csinálnám!

2012. október 27., szombat

CF edzés, 26.10.

Ahogy Traxi is írta már, tegnap ismét együtt edzettünk. Kiegészítésként az edzéshez annyit, hogy a Traxi által írt B1 kis metcon valójában még csak bemelegítés volt ;-) A végén pedig az L-tartás állványon talán volt 8 kör is.

Nekem azért vegyes érzelmeim voltak edzés után...
Ami csillagos ötös volt, hogy Traxival, Ákossal ismét együtt edzettünk. Mentek a beszólogatások, poénok a szenvedés közben, és még talán röhögni is volt erőnk párszor, de persze ez inkább a kínlódástól.
A terem frankó, pár crossfit felszerelés még elfér majd, dehát az elején van még a buli itt Sopronban (guggolóállvány, gyűrű) Vagy persze csak én vagyok vak, és nem láttam vmit. A srácok szimpatikus arcok voltak.
Ami viszont nem feküdt, hogy bementünk, mint átlagemberek, és ehhez képest nem volt kicsi a terhelés, ismétlésszám, amit kaptunk. Oké, Traxi már volt, de minket nem ismertek Ákossal. Bár Ákos rúgott egy csúnya öngólt azzal, hogy kettlebelles pólóban jött :DDD Ezer éve nem edzett, viszont a póló alapján szerintem azt gondolták, hogy kondiban van...
Na, nem volt kezdő, középhaladó, haladó, hanem egy fix ismétlésszám, aztán had szóljon. Oké, vhol el kell kezdeni, meg nem kell lányoskodni, de már a kis bemelegítő körben befigyelt 50 fekvő meg 50 guggolás, aztán a medicinlabdás "játszadozásnál" végleg elszáradtak a lábaim, és a WOD-nak már elsavasodott lábbal álltam neki, ami nem nyerő. A WOD-nál pedig nem volt alternatíva... max kisebb bell-t választottál, oszt csá.
Összesen 4x15 burpee + 4x30 guggolás súllyal embertelen mennyiség, még ha csak fekvő+sima guggolás lett volna, akkor is.
Így, hogy pár évig crossfit jellegű edzéseket nyomtunk, meg most is azért majdnem napi szinten edzegetek, bár full más jellegűt, na így volt esélyem a túlélésre, hogy egyátalán abszolváljam a dolgot, és meg tudjam csinálni a kiírt ismétlésszámokat. Viszont Ákos, aki ezer éve nem edzett, a 2. kör burpee után alig bírt mozogni, és mondták már neki, hogy akkor csak guggoljon...
Én meg brutál savasodtam, de ez egyértelmű volt, mert az elmúlt két évben edzésenként az össz ismétlésszám, amit csinálok, max 10. Dehát ilyen az erőedzés, almát a körtével meg nem hasonlítunk.

Nem is tudom, hogy fogalmazzam meg, de ez a rész szar volt, és nem tetszett. Ákos szeretne járni heti 2x, dehát ha mellette nem fog semmit csinálni, akkor itt semmilyen sikerélménye nem lesz, mert nem látom értelmét, hogy mindenki egységesen könnyítés nélküli WOD-okat kap.

Ez nem kritika, hanem egy egyéni vélemény....viszont ez az én edzésblogom, ahol ezt természetesen megírom ;-)
A régebbi Budapest Barbell honlapján az adott WOD-okhoz mindig fel voltak sorolva könnyítések..."ma született bárányoknak", "már a falkában", stb., nem keresek utána, de legalább 4-5 szint volt megadva.

Mindegy is, jó volt együtt edzeni. Én továbbra is készülök az egykezes húzódzkodásra. Hogy miért? Elég egyszerű: mert engem most ez érdekel. Nagyon nehéz, de reális célnak tartom. Utána meg elgondolkodhatok, hogyan tovább, de cf-ezni egy jó darabig nem fogok. Magamtól sem, és főleg nem cf teremben.

Ami még az egész végén bosszantott, hogy a regisztráció csak az első héten volt ingyenes, szóval hiába volt az első edzés ingyenes, de a kártyáért fizetni kellett. Nem szarrágó vagyok, de nem szeretem az ilyen eldugott kisbetűs részeket. Ez van.

Traxinak, Ákosnak hajrá! Figyelni fogom a ténykedésüket.

Itthon:
Cf előtt megcsináltam még a szokásos könnyű erős mutatványomat. Szép 3x3-at húzódzkodtam 26kg-val, ami nagyon bíztató!
CF után meg egyből hengerre ugrottam, trigger taillel masszíroztam az elszáradt lábaim.

Ma reggel természetesen érzek izomlázat combban, mellben, de nem gyilkos. Persze lehet, hogy később szarabb lesz. Ezért hengerezés mindenképp lesz a nap folyamán, meg fms, trifecta, egyéb gimnasztika.

2012. október 26., péntek

Ma Crossfit edzésen voltunk 3an a régi arcok (MáT, Ákos, Én)

Múltkori mozgástól méretes izomlázam lett a combhajlítómban illetve a hátamban is rakoncátlankodott valami, de délután ráfeküdtem a hengerre így a hátam estére jó lett.

A: Bemelegítés: gimnasztika

B1: MetCon

5 kör
10 Push Up
10 Squat

B2: Medicin labdás (9kg) gyakorlatok párban

C: WOD

4 kör időre

15 Burpee
30 Goblet Squat KB (24kg)

Eredmény: 19'30"

D: L-Sit tabata

4kör
20" munka
10" pihenés

Már a kis MetCon-tól is szétpisszent a combom utána nem volt ajándék a WOD. Részemről másfél éve nem csináltam burpee-t de egyszer újra el kell kezdeni. Ha nem lennék ilyen szar formában véleményem szerint 16' alatt simán végigvihető!

Ha minden jól megy vasárnap megyünk Mosonmagyaróvárra kis családommal és megnézzük a Crossfit versenyt!!

Gondolom MáT is firkál néhány sort az edzésről....

2012. október 25., csütörtök

Ma sem maradt ki az edzés, de egy picit döcögösen indult...

A: Fekvenyomás: 5-5-5-5-3 / 80kg-85kg-90kg-95kg-100kg

B: MetCon

5 kör 42,5kg
5 Thruster
7 Hang Power Clean
9 SDHP

Eredmény: 10'55" (PR 8'10")

Kezdődik egy kis izomláz a combhajlítóban de más problémám nincs!
Mai MetCon nem volt egyszerű igazi mumusnak számít. Sikerült megint benéznem a feladatot és a 9 SDHP helyett 10-et kellett volna csinálni az idő bőven túlment volna a 11'-en! Megint a tüdővel voltak gondok próbáltam minden testnyilásomon plusz oxigénhez jutni, persze nem sikerült!

Holnap újból CF edzés! Kíváncsi leszek milyen fingatós WOD-ot találnak ki a srácok!

2012. október 24., szerda

MáT már említette hogy ma igazi Crossfit edzés jön, hát így is lett....

A: Bemelegítés
-gimnasztika
-3kör 10 fekvőtámasz 20 guggolás

B: Gyakorlás
- Pull Up, Swing, Amerikai swing, Wall Ball

C: WOD
AMRAP 15'
7 Pull Up
9 Amerikai Swing (16kg mert először csináltam)
12 Wall Ball (9kg)

Eredmény: 6 kör + 3 Pull Up

Mocskos mód elfáradtam a végére seggemen vettem a levegőt! Kipping egész jól ment swing újdonság erejével hatott a wall balltől meg szétdurrant mindenem. 7 kört szerettem volna csinálni, de ehhez még plusz 2 tüdőre lett volna szükségem.

Egy picit félek a holnapi naptól.....

Edzéskék

Tegnap és ma is pirítottam egy rövidet.

Tegnap 18kg-val volt könnyed 2x5 húzó, ma meg 28-cal 5x2 szintén sima. Mehet majd az emelés.

Ma eredetileg crossfit edzésünk lett volna itt Sopronban, de sajna """jobb""" dolgom van, és ez megakadályozta a résztvételem. Traxi viszont megy, szóval várjuk a beszámolóját...

2012. október 22., hétfő

Az időjárást elnézve ez volt az idei utolsó pályás edzés! Az elmúlt két napban mindenhol szép idő volt kivéve itt Sopron környékét!

A: 5K futás

Eredmény: 25'55" (PR 23'48")

A mai napra egy Cindyt terveztem előtte egy kis elemeléssel, de mivel szerdán Crossfit edzésre megyek, nem akarok brutális izomlázzal odaállítani!
Anno emlékszem mikor először futottam 5K-t az cél a 25'-en belüli futás volt, jelen esetben ez meg sem fordult a fejemben, sőt a 7. kör után úgy gondoltam hogy elég lesz a 4K is, úgyhogy bravúr a mai nap, kitartásból jeles!
Úgy gondolom az idei év elmegy a formába lendüléssel januártól jó lenne ostromolni a régi rekordokat!

2012. október 20., szombat

Edzés, 19.10.2012. péntek

Kaminak motivésön ;-)
Felmértem, hol állok most. A januári PR-em a 44kg, ami még kicsit odébb van, mert 4kg azért komoly, de jó úton vagyok...
Emellett volt fogáserő és fekvőtámaszok. Ha eredmény van, jelentkezek.

2012. október 19., péntek

Akkor a mai adag......

A: Guggolás: 5-5-5-5-3 / 80kg-90kg-95kg-100kg-105kg

B: MetCon

1000m evezés
21 Kipping
21 Haskerék térden
15 Kipping
15 Haskerék térden
9 Kipping
9 Haskerék térden
1000m evezés

Eredmény: 18'43"

Jó kis nap volt ez a mai!
Guggolás nem volt a igazi izomláz van a csuklyámban a tegnapi felvételtől és mocskos mód nyomta a rúd!
A MetCon adhoc jelleggel akkor abban a pillanatban találtam ki, de a végére majdnem kiköptem a tüdőmet! Kipping megint a vastagabb rúdon volt, úgyhogy egy-kis fogáserősítés is volt!
Elméletileg most 2 nap pihi jön....

2012. október 18., csütörtök

Volt pár nap kihagyás egyéb okokból, de folytatom amit elkezdtem!

Mai nap nem indult valami jól, Soma fiamnak kijött a foga és gyakorlatilag egész éjjel sírt nekem meg fél 4-kor csörgött az ébresztőm!
Egész nap elég fárad voltam, de délután rávettem magam az edzésre! Már bemelegítésnél is éreztem hogy jó lesz, amit az ugrálókötelezés is megerősített sikerült folyamatosan pörgetni.

A: Felvétek ölből 5-5-5-5-3 / 50kg-55kg-60kg-65kg-70kg

B: MetCon:

10 kör
15 Elemelés 60kg
15 Fekvőtámasz

Eredmény: 21'08" (PR 16'25")

Felvétel érzésre jól ment a MetConon megint látszik a hosszabb kihagyás mielőtt nekiálltam úgy gondoltam hogy 25' környékén leszek! Az elemelés aránylag szépen ment gondok a fekvőtámasszal voltak!

Ahogy MáT is írta nagyon úgy néz ki hogy nyílik egy Crossfit terem Sopronban amit a  móvári srácok (Crossfit Ad Flexum) nyitnak! Már voltam bejáráson nagyon szimpatikus mindenki, heti 1-2 CF edzést tervezek edzői segítséggel! Sok újdonságot tanulhatok köztük lesz a súlyemelés is illetve egyéb finomságok!

Jóccakát

2012. október 17., szerda

Edzések

Ahogy írtam korábban, ritkulnak a bejegyzéseim szándékosan, de szerencsére ezzel fordított arányban van a gyakorlások száma.
Nem misztifikálom túl a dolgokat. Lehetôleg minden nap megtartom az aktuális húzódzkodó napot, és ha még belefér, akkor pluszban jön swing, fogáserô, guggolás, fekvôtámasz ilyen sorrendben.
Értelmét most nem látom, hogy a 2x5-öket, 3x3-akat beírjam. A rövid, középtávú cél, hogy elérjem a januári formám, vagyis TPU 44kg, CU 50kg, és utána megint naplózni fogom az eseményeket, mert akkor megint az egykezes CU közelében leszek ismét.

Traxi visszatérésének örülök. Szívesen olvasom a cf edzéseket. Olvasni szívesen, de a mûvelésükre egy darabig nem térek vissza.
Egy alkalmat leszámítva... Sopronban nyílt egy CF terem. A mosonmagyaróvári csapat nyitotta, és ide tervezünk egy közös, ismerkedô edzést Traxival, Ákossal, amire a közeljövôben sor is fog kerülni. Utána pár napig biztos nem fogok... tudok mozogni majd :-)

2012. október 15., hétfő

Kihasználom a késő nyár utolsó napjait!

Ma egy classic WOD volt soron.

MetCon:

100m sétáló kitörés
1K futás
50m békaügetés

Eredmény: 9'38" (PR 8'23")

Combom szépen bedurrant a kitöréstől ezek után a többi csak hab volt a tortán!


2012. október 13., szombat

Tegnap akartam lemenni a terembe, de mára tolódott!

A: Fekvenyomás: 5-5-5-5-3 / 80kg-90kg-95kg-100kg-105kg

B: MetCon:

10 Húzódzkodás
1 Tolódzkodás
9 Húzódzkodás
2 Tolódzkodás
.
.
2 Húzódzkodás
9 Tolódzkodás
1 Húzódzkodás
10 Tolódzkodás

Eredmény: 13'29" (PR 7'52") + 2 db vízhólyag

A cél adott, bár még nagyon messze van!

Minden katasztrofálisan ment, de lesz ez még jobb is! A húzódzkodóállvány sajnos nem tökéletes, ami egyenes ott nagyon vastag a rúd!

Jövő héten jönnek a súlyzós MetConok! Csodára nem számítok!

2012. október 11., csütörtök

Tegnapi mozgástól jó kis izomláz lett a lábamban egész nap alig bírtam kiszállni az autóból!

Mai adag:

5000m evezés (Concept2)

Eredmény: 19'25" (10-es fokozaton)


2012. október 10., szerda

Nem is emlékszem mikor volt utoljára edzésről szóló bejegyzésem!

Szerencsére ma egy lightosabb napom volt és sikerült délelőtt edzenem egy jót! Kíváncsi voltam hol tartok ennyi kihagyás (edzeni voltam de messze nem volt olyan intenzitású mint régen) után ezért kerestem egy olyan MetCont ami eszközt nem igényel de azért fingatós!

A: Vállról nyomás: 5-5-5-5-3 (45kg-50kg-55kg-60kg-65kg)

B: MetCon: 

15 kör időre

5 Fekvőtámasz
10 Felülés
15 Guggolás

Eredmény: 15'57" (PR 14'10")

Vállról nyomásban kb 10 kiloval vagyok elmaradve a régi önmagamtól!
MetContól kifingottam majdnem 2' lemaradás kb 2 kör. Combom "szétszakadt" kíváncsi leszek a holnapi napra.

Azt nem ígérem meg hogy minden edzést beírok de ha lesz valami említésre méltó akkor itt a helye! Mindenképpen jó lenne visszatérni erre a CF jellegre, de egész embert kíván és néha a munkám nem engedi, pedig jó lenne mert 5-6 kg rámszaladt!

Ciao

2012. október 4., csütörtök

Edzések

Ritkulnak a bejegyzések, de elfogyni nem fognak... ;-)
Elôzô héten volt kis taknyosodás, köhögés, de talán a sok-sok C és D vitaminnak köszönhetôen nem lett komoly kidôlés a dologból. Azért a mozgást hanyagoltam.

Pénteken már tudtam volna edzeni, de kb 1 hét kihagyás után fejben nem voltam ott, tehát kedvem sem volt, viszont a párom belehajtott a dologba. Mondta, hogy most van 16:05, akkor 17:00ig csináljak 100 húzódzkodást. Válaszom az volt, hogy sok lesz az, de 80at vállalok. A kedvem is megjött, szóval nekiálltam.

Természetesen taktikai húzódzkodások voltak, az államat szépen rátéve a rúdra a felsô ponton. Nyugodtan 5-ösével 2-3percenként (GTG) egy sort küldtem, és már a felénél láttam, hogy meglesz a 100... a vége felé viszont kezdtem fáradni, elnehezültek a kezeim. Érdekes volt, hogy a 20 sorozatban sikerült egy váratlan bukás. A 4. ismétlés még simán felment, az 5-et meg szinte meg sem tudtam mozdítani, mintha egy csettintésre elment volna minden erôm. Pár mp pihi, aztán felugrottam és behúztam a 100. ismétlést 16:59:45-kor, vagyis sikerült ez a kis home challange :)

Az egy hét lazulás után, meg amúgy is úgy döntöttem, hogy a héten kicsit visszaveszem a terhelést. Ennek fényében hétfôn 16kg-val húzódzkodtam 3x3-at, tegnap meg 24kg-val 6x1-et. Mindenhol 8kg-ot könnyítettem. Mellette guggolás szabad testsúllyal, fegyenc fogáserô, fekvôtámasz, haskerék a progi. Számadatokat nem írok, mert most nem is lényeges. Lényeg, hogy tartani tudjam a rendszeres edzést.

Ha van vmi eredmény, akkor jelentkezek, addig a színfalak mögött folytatódik a munka, és néha jelentkezem.